Kort geleden plaatsten wij deze dubbele taatsdeur mét kozijn. Normaal gesproken hoeft er voor taatsdeuren geen kozijn geplaatst te worden maar de klant vond het mooi om een geheel ervan te maken. Wij hebben gebruik gemaakt van het zelf sluitende taatsdeursysteem. Deze heeft een stop op 90° (linksom en rechtsom open) en op 0° (dicht). Dit scharnier laat de deurensluiten in twee snelheden; de sluitsnelheid en eindslag. Zodra de deur tijdens het sluiten op een hoek van 10° komt, zal deze van een snelle sluitsnelheid overgaan naar een aangepaste eindslag.

Een taatsdeur is een deur die om zijn verticale as draait, waarbij de as zich niet op een van beide staanders bevindt, maar bijvoorbeeld op 1/5 of 2/5 van de breedte van de deur genomen. De draaipunten bevinden zich aan de boven- en onderkant van de deur.
In de scharniersystemen zit een terugveer mogelijkheid en 3 vaste standen. De deur kan open blijven staan op bijvoorbeeld 90, 0 en 180 graden.

Kijk nog even bij de afbeeldingen hierboven, daar staat als laatste een filmpje hoe de deuren sluiten middels het terugveer mechaniek!

Weetjes:
– Maximale deurbreedte: 1250mm
– Onder en bovenaan de deur wordt een iets dikker profiel gebruikt omdat het scharnier met veersysteem hier ingebouwd moet worden.
– Geen kozijn, maar wel een kleine opening van +- 5mm rondom de deur.
– Een belangrijke opmerking is dat deze variant een paar kleine nadelen heeft; namelijk wanneer de deur op 90 graden open staat zal er een opening tussen de muur en de deur komen van +- 8cm. Genoeg ruimte voor kleine kinderhandjes!