Beloopbaar glas van onder
METAAL-ART

Beloopbaar glas

Misschien moet je je zintuigen even laten wennen. Daarna kan je thuis op lucht lopen. Bijna dan. Met ons beloopbaar glas verbind je verdiepingen en schijnt het licht door heel je huis, zonder dat je beweegruimte verliest. Interesse in je eigen glazen vloer?

Beloopbaar glas projecten bekijken

Recente projecten

Bekijk hier al onze beloopbaar glas projecten die wij onlangs hebben opgeleverd.

Dit kan je verwachten van Metaal-Art

Betrouwbaar

Betrouwbaar beloopbaar glas in een strakke stalen constructie

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

Producten op maat

Constructies volgens de geldende normen en wetten

Ruime ervaring

Productie en montage door ervaren metaalbewerkers uit Amersfoort

Jouw glazen vloer op maat

Beloopbaar glas leggen is maatwerk. Bij Metaal-Art vinden we het belangrijk dat jij de vloer krijgt die je wilt, met alle details op de juiste plaats. We ontwerpen de hele constructie in 3D. Zo kan jij direct zien of het resultaat naar wens is. We werken de glazen vloer netjes af. Bijvoorbeeld met een plint als overgang naar de afwerkvloer.

Bij het ontwerpen houden we rekening met de veiligheid. We zijn op de hoogte van de geldende normen en houden ons hier aan. Met onze eigen stalen constructie onder het glas creëren we de ideale situatie om het glas te leggen.

Over beloopbaar glas van Metaal-Art

● Dikte: 33 mm;
● Gewicht: 90 kg per m2;
● Draagkracht: 170 kg per m2;
● Het glas ligt op 5 mm rubber;
● Het glas is opgesloten door een stalen strip. We ondersteunen het glas met stalen kokers, een stalen hoeklijn of dik plaatmateriaal.

Meer informatie opvragen
Beloopbaar glas

Beloopbaar glas in stalen frames

Weinig staal kan veel gewicht dragen. Dus dat we als metaalbewerker aan de slag gaan met beloopbaar glas is niet zo gek. Beloopbaar glas weegt ongeveer 90 kg per 1m2. Er gaan uiteraard ook mensen op lopen. Nog meer gewicht. Alleen met staal is het mogelijk om het frame subtiel te houden. Dat is ideaal. Je houdt een ruimtelijk gevoel en laat zoveel mogelijk licht door.

Beloopbaar glas voor binnen

Een glazen vloer is echt iets unieks. Een beetje extravagant, zelfs. Dat maakt een glazen vloer zo interessant. Het hoeft niet eens een glazen vloer te zijn. Denk eens aan een glazen loopbrug, glazen traptreden of een glazen balkon. We monteren verschillende typen glas: grijs glas, bronskleurig glas, helder glas of matglas. Wat je ook kiest, je gasten gaan even in vertigo. Wat een machtig materiaal!

Twee redenen om beloopbaar glas te plaatsen

Leuk, die wow factor, maar misschien ben jij meer praktisch ingesteld? Dan zijn er 2 redenen om een glazen vloer in je huis te plaatsen:

Ruimte creëren

Met een glazen vloer kan je ruimte maken waar nog geen ruimte was. Je kunt er bijvoorbeeld een vide mee dichtbouwen zonder de dakramen te blokkeren. Of een oud trapgat opvullen. Zo creëer je ruimte om te lopen of om meubels te plaatsen. Die vierkante meters tellen trouwens ook mee voor de waarde van je huis.

Licht doorlaten

Iedere andere vloer blokkeert licht van boven. Beloopbaar glas laat het licht door. Wanneer je dit glas tactisch plaatst, laat je het licht uit bijvoorbeeld een zolderraam doordringen tot de onderste verdieping. Zo profiteer je op meerdere verdiepingen van licht van boven. Hallelujah!

Belafspraak maken

Geïsoleerd beloopbaar glas voor buiten

Wij plaatsen beloopbaar glas ook buiten. Bijvoorbeeld in je dakterras of boven je kelder. Op die manier krijg je meer daglicht binnen, zonder dat je beweegruimte kwijtraakt op je terras of in je tuin. Het glas in de vloer is een mooi alternatief voor een lichtstraat of raam.

Geïsoleerd beloopbaar glas bestaat uit twee delen. Een laag beloopbaar glas en nog een glasplaat. Tussen de twee lagen glas zit gas. Zo krijgen warmte en kou minder kans om door te dringen. Dit glas is beschikbaar in HR++ of een nog duurzamere variant.

Wij monteren het glas en het frame waterdicht. Als het regent blijf je droog. Op mooie dagen geniet je binnen van het zonnetje.

Offerte aanvragen

Oersterk en krasvast

Ons beloopbaar glas is gemaakt van meerdere glas-en folielagen. Daardoor is het erg sterk. Het heeft een draagkracht van 170kg per m2. Dat is genoeg voor je puberzoon op zijn volwassen struisvogel. Een danceparty met 200 man op je glazen vloer? Dat kan dan weer niet. Maar bij normaal gebruik breekt je glas nooit.

1

Puberzoon op struisvogel

170

170kg per m2

3650

3650 dagen garantie

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw beloopbaar glas maken.

Een belafspraak

Je vloer van beloopbaar glas start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je glas gaat kosten.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de je glazen vloer. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat de frames en het glas op tijd klaar zijn.

Inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal-Artist langs, gewapend met moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Ontwerp & Productie

We ontwerpen een stalen constructie die goed gemonteerd kan worden en aan alle normen voldoet. Jij bekijkt onze 3D-tekening en laat ons weten of alles naar wens is.Tussen het inmeten en monteren zit een week of 8. In die tijd maken we de frames en het glas op maat. Al onze stalen constructies maken we met de hand in onze werkplaats in Amersfoort.

Montage

Op de afgesproken montagedag(en), komen er 2 of meer monteurs van Metaal-Art bij je langs. Zij monteren het beloopbare glas en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor. Tijd om van je hoogtevrees af te komen!

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

over beloopbaar glas

Inclusief inmeten, 3D ontwerp, de stalen constructie, het beloopbare glas en de montage kost twee vierkante meter zo’n € 5.200,- inclusief btw.

Dat gaan we samen uitzoeken. Beloopbaar glas is zwaar. Toch kunnen de meeste muren het gewicht goed hebben.

Dat kan. In dat geval gebruiken we bredere stalen profielen. Die vormen een brug waar het glas op ligt.

Eén frame kan maximaal 2 vierkante meter glas dragen. Dat is ook de maximale grootte van de glasplaten die we gebruiken. Ook uit praktische overwegingen, trouwens. Grotere glazen platen zijn erg lastig te verplaatsen. Wil je een vloer van groter dan 2 m2, dan monteren we extra stalen draagbalken.

Voor beloopbaar glas heb je geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Met water en een lichte ontvetter of allesreiniger krijg je snel weer een glanzend oppervlak. Gebruik voor het drogen een streeploze doek.

Inclusief de constructie zo’n 100kg per m2.

Helaas krast glas. Krasvrij beloopbaar glas is niet op de markt. Kleine krassen zijn echter wel te polijsten.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve beloopbare glazen vloeren en kozijnen in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer informatie opvragenOfferte aanvragen

Beloopbaar glas

Met ons beloopbaar glas verbind je verdiepingen en schijnt het licht door heel je huis, zonder dat je beweegruimte verliest. Interesse in je eigen glazen vloer? Bij Metaal-Art nemen we het hele proces voor je uit handen; van inmeten tot maken en monteren.

Beloopbaar glas in stalen frames

Weinig staal kan veel gewicht dragen. Dus dat we als metaalbewerker aan de slag gaan met beloopbaar glas is niet zo gek. Beloopbaar glas weegt ongeveer 90 kg per vierkante meter. Er gaan uiteraard ook mensen op lopen. Nog meer gewicht. Alleen met staal is het mogelijk om het frame subtiel te houden. Dat is ideaal. Je houdt een ruimtelijk gevoel en laat zoveel mogelijk licht door.

Beloopbaar glas voor binnen

Een glazen vloer is echt iets unieks. Een beetje extravagant zelfs. Dat maakt een glazen vloer zo interessant. Het hoeft niet eens een glazen vloer te zijn. Denk eens aan een glazen loopbrug, glazen traptreden of een glazen balkon. We monteren verschillende typen glas: grijs glas, bronskleurig glas, helder glas of matglas. Wat je ook kiest, je gasten gaan even in vertigo. Wat een machtig materiaal!

Handwerk

Handwerk, handwerk, handwerk… Wist je dat alles bij ons volledig handwerk is? In onze eigen werkplaats in Amersfoort werken onze enthousiaste vakmensen dagelijks aan het mooiste beloopbare glas in stalen frames. Zodra alles af is en we een puntgave constructie klaar hebben liggen, helpen we je ook graag met de montage bij je thuis. Zo weet je zeker dat je unieke handgemaakte product het perfecte resultaat oplevert.

Ontwerpen in 3D

Het is duidelijk dat we het perfecte resultaat voor onze klanten willen. Daarom ontwerpen we de hele constructie eerst in 3D. Zo kun je tot in detail zien of het resultaat naar wens is en eventueel nog aanpassingen maken. Ondertussen zorgen wij wel voor de veiligheid. We houden ons altijd aan de normen zodat je zorgeloos kunt genieten van jouw ideale beloopbare glas.

Soorten beloopbaar glas

Beloopbaar glas komt voor in verschillende soorten, namelijk binnen, buiten, niet geïsoleerd en geïsoleerd.

Beloopbaar glas voor binnen of buiten?

Beloopbaar glas wordt vaak binnen toegepast, maar is ook geschikt voor buiten. Wel is het in dat geval beter om voor geïsoleerd beloopbaar glas te kiezen. We vertellen je er graag meer over.

Geïsoleerd beloopbaar glas voor buiten

In tegenstelling tot regulier beloopbaar glas, beschikt de stalen constructie van geïsoleerd beloopbaar glas over een koudebrugonderbreking. Daarnaast is het glas zelf ook geïsoleerd, wat zorgt voor een optimaal resultaat.

Koudebrugonderbreking

Zoals gezegd maken we ons beloopbare glas in stalen frames. Hoewel staal enorm sterk is, is het ook een goede geleider van koude temperaturen. Je kunt je wel voorstellen dat dit de isolatie in de wintermaanden niet bepaald ten goede komt. Daarom maken we bij beloopbaar isolatieglas gebruik van een koudebrugonderbreking. Een koudebrugonderbreking? Dat is een stukje kunststof dat ervoor zorgt dat het staal van buiten niet in direct contact staat met het staal van binnen. Op die manier wordt de geleiding doorbroken en komt de kou van buiten niet je huis in. Beter voor je isolatie en minder kans op condens!

Geïsoleerd beloopbaar glas

Kies je voor geïsoleerd beloopbaar glas? Dan is het glas zelf natuurlijk ook geïsoleerd. Net als bij normaal geïsoleerd glas, bestaat dit glas uit twee ruiten met daartussen een gas. Toch is de constructie bij beloopbaar glas nog iets complexer. Hoe dat zit? Daar vertellen we je graag alles over! Het verschil zit hem in de beloopbare ruit. Deze moet natuurlijk sterker zijn dan normaal glas. Zo is ons beloopbare glas ongeveer 3,5 cm dik. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet handig is om dubbel te doen. Om het toch goed te isoleren, kiezen we daarom voor een dunnere tweede glasplaat die onder het beloopbare glas hangt en enkel dient ter isolatie.

Bestand tegen weer en wind

Een ander belangrijke voorwaarde van geïsoleerd beloopbaar glas voor buiten, is dat het goed bestand moet zijn tegen weer en wind. Daarom worden de buitendelen van de constructie eerst gegalvaniseerd of uitgevoerd in aluminium. Zo geniet je jarenlang van een mooie, roestvrije constructie!

Twee redenen om beloopbaar glas te plaatsen

Leuk, die wow factor, maar misschien ben jij meer praktisch ingesteld? Dan zijn er 2 redenen om een glazen vloer in je huis te plaatsen:

Ruimte creëren

Met een glazen vloer kan je ruimte maken waar nog geen ruimte was. Je kunt er bijvoorbeeld een vide mee dichtbouwen zonder de dakramen te blokkeren. Of een oud trapgat opvullen. Zo creëer je ruimte om te lopen of om meubels te plaatsen. Die vierkante meters tellen trouwens ook mee voor de waarde van je huis.

Licht doorlaten

Iedere andere vloer blokkeert licht van boven. Beloopbaar glas laat het licht door. Wanneer je dit glas tactisch plaatst, laat je het licht uit bijvoorbeeld een zolderraam doordringen tot de onderste verdieping. Zo profiteer je op meerdere verdiepingen van licht van boven. Hallelujah!

Opties beloopbaar glas

Beloopbaar glas op maat laten maken gaat gepaard met verschillende opties. We zetten de zes stappen voor je op een rij.

Stap 1: profiel

Om te beginnen is het belangrijk om het juiste profiel te kiezen voor je constructie. Kies je voor binnen of buiten? En wel of niet geïsoleerd? Meestal is een niet geïsoleerd profiel wat slanker, omdat een geïsoleerd profiel geïsoleerd glas moet kunnen dragen. Ook beschikt een geïsoleerd profiel over een koudebrugonderbreking.

Stap 2: type glas

Net als bij normaal glas zijn er genoeg opties wat betreft het type glas. Meestal kiezen klanten voor transparant, maar ook grijs, mat of brons zijn populaire keuzes. Daarnaast is het ook mogelijk om een antislipstructuur op het glas uit te voeren. Vanzelfsprekend zijn alle typen glas bij alle profielen mogelijk, dus ook bij de geïsoleerde variant.

Stap 3: vlakverdeling

Om de veiligheid te waarborgen, hanteren we een maximale grootte van twee vierkante meter per vlak. Hierdoor is het vaak noodzakelijk om de constructie op te splitsen in meerdere delen. We denken graag met je mee over de mooiste vlakverdeling in jouw situatie.

Stap 4: Afwerking

Voor een optimaal eindresultaat moet de constructie over een goede afwerking naar je plafond en vloer beschikken. Daarom kiezen we in het 3D ontwerp alvast de juiste plinten voor een nette overgang naar je vloer. Wat betreft de afwerking naar het plafond bereiden we alvast een passend frame voor.

Stap 5: Poedercoating

De poedercoating heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van je beloopbare glas. Denk dus goed na over je gewenste kleur en structuur.

Stap 6: 3D-ontwerp

In de laatste stap komt alles samen in een 3D-ontwerp. We maken dit ontwerp pas na het inmeten, zodat we de constructie optimaal kunnen afstemmen op je situatie. Zolang de veiligheidsnormen het toelaten, kun je het 3D-ontwerp aanpassen naar wens. Alles akkoord? Dan nemen we je opdracht in productie.