Beloopbaar glas en balustrade op maat
Vloerluik op maat
Vloerluik op maat
METAAL-ART

Ruimte winnen met een vloerluik

Meer informatie opvragen

Dit kan je verwachten van Metaal-Art

Betrouwbaar

Betrouwbare vloerluiken met beloopbaar glas in een strakke stalen constructies

Ruime ervaring

Productie en montage door ervaren metaalbewerkers uit Amersfoort

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

Haarfijne afwerking

Volledig afgewerkt handwerk van hoge kwaliteit

Lassen bij Metaal-Art
Vloerluik op maat

Over beloopbaar glas van Metaal-Art

  • Dikte: 33 mm;
  • Gewicht: 90 kg per m2;
  • Draagkracht: 170 kg per m2;
  • Het glas ligt op 5 mm rubber;
  • Het glas is opgesloten door een stalen strip. We ondersteunen het glas met stalen kokers, een stalen hoeklijn of dik plaatmateriaal.
Lees meer over beloopbaar glas

Beloopbaar vloerluik met stalen frame

Beloopbaar glas is zwaar. Ongeveer 90kg per vierkante meter. Om daar een luik mee te maken heb je sterke materialen nodig. Daarom gebruiken wij staal. Met staal kunnen we een elegant vloerluik maken. Het frame blijft subtiel. Dat is ideaal als het vloerluik licht door moet laten.

Wil je ook een vloerluik met beloopbaar glas?

Bel en stel je vraag! We vertellen je graag meer over onze designs, prijzen en werkwijze.

Belafspraak maken
Vloerluik op maat

Bediening

Sjorren en je je rug verstuiken is niet nodig. We maken het openen en sluiten van je vloerluik makkelijk. Bij ons kies je voor aandrijving met een motor of ondersteuning met een gasveer.

Vloerluik met een gasveer

Jij tilt een fractie van het gewicht. De gasveer doet de rest. Wanneer je het luik een stukje opent, gaat het vanzelf verder omhoog. Voor vloerluiken met een gasveer integreren we een handvat in het design.

Vloerluik met motor en afstandsbediening

Het je geen zin om te bukken? Of wil je het vloerluik helemaal in de vloer wegwerken? Dan kies je voor een elektrisch aangedreven vloerluik. De motor activeer je met een schakelaar op de muur of met een afstandsbediening. Bij sommige modellen is het mogelijk om ze via een app op je telefoon open en dicht te doen.

Materialen

Beperk je niet tot glas en staal! Een vloerluik kan je ook bedenken met natuursteen of hout. Soms is het mooi om het materiaal van de vloer ook in het luik te gebruiken.

Kleur glas en profiel

Er bestaat getint beloopbaar glas. Bijvoorbeeld met een bronzen glans, een groene tint of een grijze tint. De kleur die je kiest, hangt af van de rest van je interieur en van deze vraag: hoe prominent mag je vloerluik zijn?

Kleur van het profiel

We poedercoaten het stalen profiel in de kleur die jij wilt. Alle RAL-kleuren zijn mogelijk. Ook de kleur die past bij je muur, je expressionistische schilderij of de huisstijl van je bedrijf.

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw beloopbaar vloerluik maken.

Een belafspraak

Je luik met beloopbaar glas start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je glas gaat kosten.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van het beloopbare vloerluik. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat de frames en het glas op tijd klaar zijn.

Inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal-Artist langs, gewapend met moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Ontwerp & Productie

We ontwerpen een stalen constructie die goed gemonteerd kan worden en aan alle normen voldoet. Jij bekijkt onze 3D-tekening en laat ons weten of alles naar wens is. Tussen het inmeten en monteren zit een week of 8. In die tijd maken we de frames en het glas op maat. Al onze stalen constructies maken we met de hand in onze werkplaats in Amersfoort.

Montage

Op de afgesproken montagedag(en), komen er 2 of meer monteurs van Metaal-Art bij je langs. Zij monteren het stalen luik en het beloopbare glas. Daarna werken ze alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor.

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

over beloopbare vloerluiken

Dat gaan we samen uitzoeken. Beloopbaar glas is zwaar. Toch kunnen de meeste muren en vloeren het gewicht goed hebben.

Dat kan. In dat geval gebruiken we bredere stalen profielen. Die vormen een brug waar het luik op rust.

Er is geen maximale afmeting van het luik. Wel moeten we nadenken over de grootte van één ruit.

Voor beloopbaar glas heb je geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Met water en een lichte ontvetter of allesreiniger krijg je snel weer een glanzend oppervlak. Gebruik voor het drogen een streeploze doek.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve luiken in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer informatie opvragenOfferte aanvragen

Het design vloerluik waar je altijd van droomde

Vloerluik kopen? Jezelf verplaatsen tussen de verdiepingen in je woning gaat nog altijd het gemakkelijkst met een ouderwetse trap. Maar een trap brengt één hinderlijk nadeel met zich mee: het trapgat. De klassieke oplossing is het omheinen met een balustrade, maar dat gaat ten koste van de beweegruimte. Daar wil je natuurlijk geen concessies op doen. De oplossing is door er een vloerluik in te laten leggen! Traditioneel is dat gewoon een stevige plank met een ring erin. Heel praktisch, maar niet altijd stijlvol en gebruiksvriendelijk.

Gelukkig kun je stijlvol en gebruiksvriendelijk volledig aan Metaal-Art overlaten. Bij Metaal-Art gaan we namelijk altijd voor het totaalplaatje. Kwaliteit, een nette afwerking en een oogstrelend ontwerp. gemakkelijk te gebruiken en ook nog eens met een lange levensduur. Wat denk je van een stalen vloerluik met beloopbaar glas. Hiermee valt alleen het licht in je trapgat. Klinkt goed? Deel je ideeën, wensen en eisen met ons voor jouw op maat gemaakte stalen vloerluik met beloopbaar glas. Onze specialisten ontwikkelen samen met jou het perfecte vloerluik voor jouw trap!

 

Ruimte winnen met een vloerluik

Onze metaalbewerkers en designers vullen jouw trapgat maar wat graag met een strak vloerluik met beloopbaar glas. Zo kun je de ruimte van het trapgat gebruiken om je te bewegen wanneer deze dicht is. Bovendien houd je permanent licht in de onderste ruimte. Het luik werken we keurig gelijk met de vloer af, zonder opstaande randjes of struikelblokken.

Maatwerk voor een perfecte afwerking

Zeg je Metaal-Art, dan zeg je maatwerk. Wanneer je een vloerluik op maat door ons laat maken, nemen we het hele proces voor je uit handen. Maar niet zonder eerst aandachtig naar jou te luisteren! Jouw plannen en wensen staan per slot van rekening centraal. Om te beginnen komen we bij je thuis langs om metingen te doen. Vervolgens gaan onze enthousiaste metaalbewerkers voor je aan de slag in onze eigen werkplaats in Amersfoort. We maken je vloerluik tot in detail met de hand. Tot op de millimeter nauwkeurig. Dacht je dat dat alles was? We laten je uiteraard niet aan je lot over en monteren je vloerluik ook bij je thuis. Op die manier creëren we een perfect eindresultaat. Pas wanneer jij tevreden bent, is onze missie geslaagd.

Geen beloopbaar glas?

Hoewel een vloerluik met beloopbaar glas geweldige voordelen heeft, kun je ook kiezen voor een vloerluik met tegels of parketvloer. Het bewijst waar we bij Metaal-Art voor staan; maatwerk zonder concessies.

Waarom kiezen voor een stalen vloerluik?

Vloerluiken, ze komen voor in veel verschillende materialen. Toch is en blijft staal meestal de beste keuze. Waarom? Ten eerste is staal enorm sterk. Hierdoor heb je maar een slank profiel nodig om genoeg gewicht te kunnen dragen. Niet alleen van het beloopbare glas of de tegels, maar ook van mensen. Daarnaast is staal een super mooi en uniek materiaal. Een stalen vloerluik is dan ook een ware eye-catcher in huis, maar tegelijkertijd toch elegant en subtiel.

 

Gasveer of automatisch?

Eigenlijk is een luik altijd te zwaar om helemaal handmatig te openen, zeker wanneer het vloerluik van staal is gemaakt. Daarom werken we bij Metaal-Art in de basis altijd met een gasveer. Dat is een mechanisch apparaat waarmee je, met behulp van gasdruk, de opening van een zwaar object makkelijker maakt. Je ziet ze bijvoorbeeld bij de kofferbak van een auto. De knappe koppen van Metaal-Art implementeren deze gasveren dus ook bij vloerluiken. Jij tilt een fractie van het gewicht met een handvat en de gasveer doet de rest.

Wil je optimaal wooncomfort? Kies dan voor een actuator. Waar je bij een gasveer nog deels met de hand moet openen, doe je dat bij een actuator volledig automatisch. Hoe dat werkt? Je drukt op een knop op de muur of een afstandsbediening of je telefoon. Hiermee activeer je de elektrische aandrijving. Vervolgens opent of sluit je vloerluik volledig. Bijkomend voordeel is dat je dan ook geen handvat meer nodig hebt, waardoor je vloerluik volledig in de vloer zit verwerkt. Over afwerking gesproken!

 

Stalen vloerluik met beloopbaar glas

Beloopbaar glas is zwaar. En dat moet ook, want stevigheid is belangrijk bij een vloerluik! Ongeveer 90kg per vierkante meter. Om daar een luik mee te maken heb je sterke materialen nodig. Daarom gebruiken onze expert metaalbewerkers staal als frame. Met staal kunnen we een elegant vloerluik maken met een subtiel frame. Dat is ideaal als het vloerluik licht door moet laten, zoals bij beloopbaar glas. Het leidt tot een geweldige combinatie tussen de elegantie van het frame en de verbindende kracht van glas. Verbindende kracht? Dat komt door de lichtdoorlatendheid van glas. Waar andere materialen licht blokkeren, laat beloopbaar glas het wel door. Op die manier profiteer je ook in de benedenverdieping van het buitenlicht en verbind je de ruimtes tot één geheel.

 

Metaal-Art biedt uiteenlopende opties voor jouw vloerluik

Een vloerluik op maat gaat gepaard met verschillende opties. We zetten de vijf stappen voor je op een rij.

Stap 1: Type luik

Je begint met het kiezen van een type luik. Kies je voor beloopbaar glas, hout of laat je je vloer erin door leggen? Uiteraard zijn er binnen de types nog verschillende variaties mogelijk. Denk aan bepaalde soorten glas, zoals getint of mat, maar ook verschillende houtsoorten.

Stap 2: Bediening

Vervolgens heb je de keuze tussen twee soorten bediening; een gasveer of automatisch. Waar je bij een gasveer zelf nog een klein beetje moet tillen, is één druk op de knop al voldoende bij een actuator. Hoe gemakkelijk maak je het jezelf en je gezinsleden?

Stap 3: Poedercoating

Nu de basis staat, kun je kiezen voor je gewenste poedercoating. We raden aan om hier goed over na te denken, want de kleur en structuur van je poedercoating heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van je vloerluik en woonruimte. Twijfel je? Laat je dan vrijblijvend adviseren door één van onze specialisten. Zoals je weet, letten wij op ieder detail!

Stap 4: Afwerking

Over details gesproken: Wat denk je van de afwerking? Hierbij is het belangrijk dat je vloerluik aan de bovenkant netjes overgaat naar je vloer en aan de onderkant goed aansluit bij je plafond. Met een goede afwerking maak je je vloerluik passend bij de rest van je woonruimte.

Stap 5: 3D-model

Ben je net als wij visueel ingesteld? Wil je graag een helder beeld van hoe jouw situatie er uit zal gaan zien? Geen zorgen, de experts van Metaal-Art maken graag een 3D-model voor je. Daarmee kun je tot in detail zien hoe het eindresultaat zal ogen. Uiteraard heb je in deze fase nog volop mogelijkheden om aanpassingen te doen. Ben je tevreden met je keuzes? Dan gaan onze metaalbewerkers graag voor je aan de slag!

Kortom

Metaal-Art gebruikt kennis en ervaring om tot op de millimeter nauwkeurig te werken. De enthousiaste designers en vakkundige metaalbewerkers werken samen met jou en andere liefhebbers van stijl en afwerking om prachtige doelen te bereiken. Met oog voor het kleinste detail gaan wij precies te werk en zijn we volledig gefocust op wat jij graag in je woning wilt zien. Onze handige lassers hebben twee rechterhanden en zien met hun scherpe ogen alles. Op die manier maakt Metaal-Art voor jou het vloerluik van je dromen. Neem snel contact met ons op, zodat we kunnen beginnen!