Beloopbaar glas en balustrade op maat
Vloerluik op maat
Vloerluik op maat
METAAL-ART

Ruimte winnen met een vloerluik

Meer informatie opvragen

Dit kan je verwachten van Metaal-Art

Betrouwbaar

Betrouwbare vloerluiken met beloopbaar glas in een strakke stalen constructies

Ruime ervaring

Productie en montage door ervaren metaalbewerkers uit Amersfoort

3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp waarin je kunt inzoomen op de kleinste details

Haarfijne afwerking

Volledig afgewerkt handwerk van hoge kwaliteit

Lassen bij Metaal-Art
Vloerluik op maat

Over beloopbaar glas van Metaal-Art

  • Dikte: 33 mm;
  • Gewicht: 90 kg per m2;
  • Draagkracht: 170 kg per m2;
  • Het glas ligt op 5 mm rubber;
  • Het glas is opgesloten door een stalen strip. We ondersteunen het glas met stalen kokers, een stalen hoeklijn of dik plaatmateriaal.
Lees meer over beloopbaar glas

Beloopbaar vloerluik met stalen frame

Beloopbaar glas is zwaar. Ongeveer 90kg per vierkante meter. Om daar een luik mee te maken heb je sterke materialen nodig. Daarom gebruiken wij staal. Met staal kunnen we een elegant vloerluik maken. Het frame blijft subtiel. Dat is ideaal als het vloerluik licht door moet laten.

Wil je ook een vloerluik met beloopbaar glas?

Bel en stel je vraag! We vertellen je graag meer over onze designs, prijzen en werkwijze.

Belafspraak maken
Vloerluik op maat

Bediening

Sjorren en je je rug verstuiken is niet nodig. We maken het openen en sluiten van je vloerluik makkelijk. Bij ons kies je voor aandrijving met een motor of ondersteuning met een gasveer.

Vloerluik met een gasveer

Jij tilt een fractie van het gewicht. De gasveer doet de rest. Wanneer je het luik een stukje opent, gaat het vanzelf verder omhoog. Voor vloerluiken met een gasveer integreren we een handvat in het design.

Vloerluik met motor en afstandsbediening

Het je geen zin om te bukken? Of wil je het vloerluik helemaal in de vloer wegwerken? Dan kies je voor een elektrisch aangedreven vloerluik. De motor activeer je met een schakelaar op de muur of met een afstandsbediening. Bij sommige modellen is het mogelijk om ze via een app op je telefoon open en dicht te doen.

Materialen

Beperk je niet tot glas en staal! Een vloerluik kan je ook bedenken met natuursteen of hout. Soms is het mooi om het materiaal van de vloer ook in het luik te gebruiken.

Kleur glas en profiel

Er bestaat getint beloopbaar glas. Bijvoorbeeld met een bronzen glans, een groene tint of een grijze tint. De kleur die je kiest, hangt af van de rest van je interieur en van deze vraag: hoe prominent mag je vloerluik zijn?

Kleur van het profiel

We poedercoaten het stalen profiel in de kleur die jij wilt. Alle RAL-kleuren zijn mogelijk. Ook de kleur die past bij je muur, je expressionistische schilderij of de huisstijl van je bedrijf.

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw beloopbaar vloerluik maken.

Een belafspraak

Je luik met beloopbaar glas start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je glas gaat kosten.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van het beloopbare vloerluik. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat de frames en het glas op tijd klaar zijn.

Inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal-Artist langs, gewapend met moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Ontwerp & Productie

We ontwerpen een stalen constructie die goed gemonteerd kan worden en aan alle normen voldoet. Jij bekijkt onze 3D-tekening en laat ons weten of alles naar wens is. Tussen het inmeten en monteren zit een week of 8. In die tijd maken we de frames en het glas op maat. Al onze stalen constructies maken we met de hand in onze werkplaats in Amersfoort.

Montage

Op de afgesproken montagedag(en), komen er 2 of meer monteurs van Metaal-Art bij je langs. Zij monteren het stalen luik en het beloopbare glas. Daarna werken ze alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor.

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

over beloopbare vloerluiken

Dat gaan we samen uitzoeken. Beloopbaar glas is zwaar. Toch kunnen de meeste muren en vloeren het gewicht goed hebben.

Dat kan. In dat geval gebruiken we bredere stalen profielen. Die vormen een brug waar het luik op rust.

Er is geen maximale afmeting van het luik. Wel moeten we nadenken over de grootte van één ruit.

Voor beloopbaar glas heb je geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Met water en een lichte ontvetter of allesreiniger krijg je snel weer een glanzend oppervlak. Gebruik voor het drogen een streeploze doek.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve luiken in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer informatie opvragenOfferte aanvragen