METAAL-ART

Custom stalen meubels uit Amersfoort

Als onze meubels worden met de hand gemaakt. Het is mensenwerk. Je weet bij ons zeker dat iemand ieder onderdeel van je meubel kritisch heeft bekeken. ‘Met de hand’ betekent trouwens niet dat we verouderde technieken gebruiken. We ontwerpen onze meubels digitaal en gebruiken moderne technieken, zoals 3D- modellering en lasersnijden. Dat doen we in het hartje van Nederland: Amersfoort.

Meubel projecten bekijken

Metaal-Art: meubels zonder concessies

  • We maken een 3D-ontwerp voor je, dat je van alle kanten kunt bekijken;
  • Je hebt invloed tot in de kleinste details. We nemen alles van tevoren goed door, inclusief de technische tekeningen;
  • We gebruiken massieve staven en stalen profielen;
  • Onze ervaren metaalbewerkers zagen, lassen, buigen en slijpen met de beste materialen in onze eigen werkplaats;
  • We maken meubels tot één geheel. Zo krijg je ze thuis. Je hoeft zelf niets meer te schroeven, lijmen of spijkeren;
  • Je weet waar je aan toe bent met een heldere planning en strakke afspraken over levering.

Welke soorten meubels we maken?

Boekenkasten, barbecues, bijzettafels, stoelen, kaptafels, nachtkastjes, tv-meubels… zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bekijk hieronder onze voorbeelden en vertel ons vooral wat jij in je ruimte wilt zetten. We denken graag met je mee en maken een stalen meubel dat precies past in jouw interieur.

Meer informatie opvragen

Stalen meubels met een poedercoating in jouw kleur

Onze meubels worden niet gespoten maar gepoedercoat. Dat is een duurzame behandeling, waarbij de coating om het staal gesmolten wordt. Een poedercoating geeft je meubel een structuur en beschermt het tegen roest. We gebruiken poedercoatings. Die coating kan iedere kleur krijgen. We werken met RAL-kleuren. Zo kan je de kleur matchen met verfkleuren of je huisstijl. Let wel op: de kleur van de poedercoating is erg vol.

Op maat gemaakte meubels met staal, glas of hout

Wij zijn echte staalfans. Dat betekent niet dat we alleen met staal uit de voeten kunnen. In onze designs combineren we staal en hout of staal en glas. Die materialen werken goed samen. Voor onze glazen planken en bladen gebruiken we gehard, poly-geslepen glas. Afhankelijk van de afwerking van het staal kiezen we verschillende houtsoorten.

Direct een stalen meubel laten maken?

Bel ons! We kunnen je direct meer vertellen over onze designs, prijzen en werkwijze.

Belafspraak makenOfferte aanvragen

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen meubels maken.

Een belafspraak

Je meubel van staal start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat alles gaat kosten. We bespreken ook een opleverdatum.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan plant onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in. Eventueel maken we een afspraak om de ruimte op te meten.

Wandel door je 3D-ontwerp

Je ontvangt per mail het 3D-ontwerp, waar je zelf doorheen kan ‘wandelen’. Op ons kantoor, via Teams, Zoom of Facetime duiken we in de diepste details. Pas als je helemaal tevreden bent start de productie.

Productie

Al onze stalen meubels maken we met de hand in onze werkplaats in Amersfoort. Wil je zien hoe we dat doen? Leuk! Kom langs voor een kijkje in de keuken. De gehoorbeschermers krijg je van ons, want het kan er ruig aan toe gaan.

Montage

Is je stalen meubel klaar? Dan brengen we het naar je toe. Staat alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor. Tijd om van je nieuwe meubel te genieten!

Belafspraak maken