METAAL-ART

Custom stalen trap: welk design wil je?

Bij Metaal-Art zijn we echt fan van staal. Je kunt er elegante betrouwbare constructies mee maken. En als iets betrouwbaar moet zijn, dan is het je trap wel. Daar zorgen we voor. In ons design houden we ook rekening met de beloopbaarheid. Wel zo belangrijk!

We maken jouw stalen trap op maat in Amersfoort. In onze werkplaats wordt flink gezweet, gelast, geslepen en geschuurd. Na een week of acht rollen we je trap met trots de deur uit. Wil je een bijpassende balustrade bij je trap? Die maken we ook: Stalen balustrades op maat

Trappen projecten bekijken

Dit kan je verwachten van Metaal-Art

Jij beslist

De vrijheid om jouw idee werkelijkheid te maken. Jij beslist. Ook bij de kleinste details

Ruime ervaring

Je trap wordt gemaakt door ervaren, breed opgeleide metaalbewerkers

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt voor het ontwerpen, inmeten, produceren en monteren

Heldere planning

Een heldere planning en strakke afspraken

Stalen spiltrap

Jouw ontwerp in 3D

Je maakt niet voor niets een custom trap. Je wilt iets unieks en je wilt hem precies zo hebben als jij wilt. Daarom maken wij je trap eerst digitaal in 3D. Terwijl je virtueel de trap oploopt kan je inzoomen op alle details. Is er iets niet naar je zin? Dan passen we dat aan.

Direct jouw ontwerp bespreken?

Ben je benieuwd naar de prijs voor jouw trap? Of wil je weten hoe wij hem gaan maken? Bel ons. We zitten voor je klaar.

Belafspraak maken
Stalen trap ontwerpen

Je stalen trap ontwerpen: bouwbesluit, optrede en aantrede

Het ontwerpen van een trap draait niet alleen om het uiterlijk. Comfort en regelgeving is bijna net zo belangrijk. Op een comfortabele trap loop je moeiteloos omhoog. De moeite die dit kost hangt af van de optrede en aantrede. Voordat we beginnen met het uitwerken van het ontwerp kijken we naar de ruimte en bepalen we de perfecte verhouding.

Optrede

De optrede is de verticale afstand tussen 2 treden. Die is idealiter een centimeter of 18. De optrede bepaalt hoe hoog je je voet op moet tillen en hoeveel je knie moet buigen om de trap op te komen.

Aantrede

De aantrede is de horizontale afstand tussen twee treden. Dit is de ruimte die je hebt om je voet neer te zetten. Wij kiezen op basis van de beschikbare ruimte een aantrede die het beste past. We proberen de trap zo lui mogelijk te maken.

Soorten trappen

Stalen trappen: soorten

De verschillende soorten

Met staal kan je veel verschillende trappen maken. Dat maakt ons werk zo interessant! Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Bekijk deze verschillende soorten stalen trappen met voorbeelden uit onze eigen keuken.

Wil je een stalen trap op maat? Die maken we graag voor je!

Meer informatie opvragen
Materialen

Stalen trappen: materialen

Materialen voor je stalen trap

Staal is onze specialiteit en dit metaal werkt prima samen met andere materialen. We gebruiken bijvoorbeeld hout, glas of natuursteen voor de treden. Met een stevige stalen basis kan je alle kanten op. Hier zijn alvast een paar ideeën.

Offerte aanvragen

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen trap maken.

Een belafspraak

Je stalen trap start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. We vertellen je meer over onze verschillende trappen. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je trap gaat kosten.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de trap. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen trap op tijd klaar is.

Inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal-Artist langs, gewapend met moderne meetapparatuur, kennis en creativiteit. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten gaan we aan de slag met het 3d-ontwerp. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Ontwerp & Productie

Je ontvangt per mail het 3D-ontwerp, waar je zelf doorheen kan ‘wandelen’. Pas als je helemaal tevreden bent start de productie. Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 8. In die tijd wordt je metalen trap ontworpen en gebouwd door onze metaalbewerkers.

Montage

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 3 monteurs van Metaal-Art bij je langs. Zij monteren je trap en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog eens met je na. Als je helemaal tevreden bent, gaan wij er weer vandoor. Tijd om van je nieuwe interieur te genieten!

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

Een gemiddelde rechte stalen trap met massief eiken treden kost zo’n €8.500,- inclusief btw. Dit is Inclusief inmeten, 3D ontwerp, productie en montage.

Ja, dat kunnen we. We hebben meetapparatuur die ons vertelt waar de leidingen liggen.

Die keus is aan jou. Let er wel op dat er voor montage in de vloer voorwerk nodig is (frezen of plaatsen voor cementdekvloer). Dit stemmen we graag met jou of je aannemer af.

Inmeten is echt millimeterwerk. Dit doen we voor trappen pas als het exacte hoogteverschil tussen de verdiepingen bekend is. Het is belangrijk dat de wanden staan en dat we weten hoeveel millimeter stucwerk daar nog op komt.

Gemiddeld 8 weken. Na het inmeten maken we een ontwerp. Dan gaan we met de hand produceren en eventueel poedercoaten. Let wel: onze planning loopt gemiddeld 3 maanden van tevoren vol.

Het plaatsen van een trap duurt meestal 1 dag. Als we meer tijd nodig hebben, overleggen we dat met je.

Jazeker. Direct schakelen gaat een stuk sneller. Dus we komen graag in contact met je aannemer.

Nee. We doen waar we goed in zijn: trappen maken en monteren. Sloop- en stucwerk laten we graag over aan de andere professionals.

We adviseren graag over de veiligheid. Het bouwbesluit is hier een handige leidraad in.

Dat kan! We maken alles op maat en eigenlijk kennen we geen beperkingen.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen trappen in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer informatie opvragenOfferte aanvragen