Balustrade op maat, Metaal-Art
METAAL-ART

Stalen balustrade

Een balustrade is er vooral voor de veiligheid. Maar wie zegt er dat veilig niet mooi mag zijn? Met een stalen balustrade op maat, houd je je interieur dakterras of balkon strak en stijlvol. Wij maken stalen balustrades in onze werkplaats in Amersfoort. Waar kunnen we jou blij mee maken? Laat het weten!

Safety first

Het laatste wat je wilt is dat iemand (of iets) je trapgat in tuimelt. Daar is je balustrade voor. Degelijkheid is het allerbelangrijkste. Zeker met klauterende kids of avontuurlijke honden. Gelukkig maken wij stevige stalen balustrades. Die houden ze wel tegen.

Balustrade projecten bekijken

Dit kan je verwachten van Metaal-Art

Unieke balustrades

Unieke balustrades, op maat gemaakt

Producten op maat

Montage langs een trapgat, vide of bestaande trap

Alles onder één dak

Alles onder één dak: inmeten, ontwerp, productie en montage

Haarfijne afwerking

Haarfijne afwerking door onze eigen ervaren metaalbewerkers

Strakke planning

Heldere planningen, strakke afspraken

Stalen deuren en panelen met SlimmeFolie

Stalen balustrade op maat

Wij maken je balustrade op maat. Dat doen we op basis van je eigen schetsen, voorbeelden en foto’s. Of we maken een ontwerp op basis van jouw wensen en eisen. Daarin bekijken we samen alle details. We starten pas met de productie als jij 100% tevreden bent met het ontwerp.

Wij houden rekening met

● De hoogte van je balustrade;
● Geldende veiligheidsnormen;
● Montage op of tegen de verdiepingsvloer;

Meer informatie opvragen
Materialen

Materialen voor je stalen balustrade

Er zijn oneindig veel variaties mogelijk in een volledig stalen balustrade. Combinaties met andere materialen, bijvoorbeeld. Welk materiaal wil jij graag in het design terugzien? Laat het ons weten!

De verschillende soorten

Met staal kunnen we trouwens ook genoeg variëren. We poedercoaten je balustrade in de kleur die jij wilt, met de textuur die je wilt. Je mag iedere RAL-kleur kiezen. Een zwarte stalen balustrade is geen probleem. Een banaangele ook niet. Wil je geen poedercoating? Kies dan een soort staal die bij je past. Bijvoorbeeld roestvrij staal of blauwstaal.

Deze materialen zien we zelf vaak terugkomen: stalen kokers, RVS-kabels, plaatstaal (met gelaserde patronen) en glas.

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen balustrade maken.

Een belafspraak

Je maatwerk balustrade start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je balustrade gaat kosten.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de je balustrade. Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat de frames en/ of het glas op tijd klaar zijn.

Inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal-Artist langs, gewapend met moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Productie

Tussen het inmeten en monteren zit een week of 4. In die tijd maken we de onderdelen voor je balustrade op maat. Al onze stalen constructies maken we met de hand in onze werkplaats in Amersfoort. Wil je zien hoe we dat doen? Leuk! Kom langs voor een kijkje in de keuken. De gehoorbeschermers krijg je van ons, want het kan er ruig aan toe gaan.

Montage

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 2 monteurs van Metaal-Art bij je langs. Zij monteren de balustrade en werken al het staal netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan lopen we alle details nog

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

Een gemiddelde stalen balustrade van twee meter breed kost zo’n €1.700,- inclusief btw. Dit is Inclusief inmeten, ontwerp, productie en montage.

Het liefst monteren we na de afwerkvloer. In dat geval is de afwerking gelijk in orde en zijn plinten niet nodig.

Dit kan soms al als de huidige balustrades nog staan. Wel is het belangrijk dat er bekend is hoe de kopse kant van de verdiepingsvloer wordt afgewerkt. Dit heeft vaak invloed op de afmeting.

Gemiddeld 4 weken. Na het inmeten maken we een ontwerp. Dan gaan we met de hand produceren en  poedercoaten. Let wel: onze planning loopt gemiddeld 3 maanden van tevoren vol.

Dat is afhankelijk van de klus, maar meestal zijn we met twee monteurs een halve of een hele dag bezig.

Jazeker. Direct schakelen gaat een stuk sneller. Dus we komen graag in contact met je aannemer.

Nee. We doen waar we goed in zijn: maken en monteren. Sloop- en stucwerk laten we gra ag over aan de andere professionals.

Dat kan zeker. De basis is hetzelfde en we zorgen dat deze netjes op elkaar aansluiten.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve metalen trappen in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer informatie opvragenOfferte aanvragen