METAAL-ART

Een buitendeur met jouw ontwerp

Een stalen buitendeur op maat start met een ontwerp. We nemen je stap voor stap mee in alle keuzes. Sommige keuzes zijn functioneel: Hoe groot moet de deur worden, bijvoorbeeld? En: zijn er nog zijpanelen nodig?
Andere keuzes zijn esthetisch. We gaan het hebben over (het soort) glas, de vlakverdeling, profielen, glaslatjes, de handgreep en de poedercoating. Daar mag jij over nadenken. Ondertussen denken wij na over de sterkste constructie en de isolatie. We zorgen ook dat je deur veilig is.

Buitendeur met glas en staal

Voor onze buitendeuren met dubbel glas gebruiken we de slankste geïsoleerde profielen. Hoe slanker het profiel, hoe meer ruimte voor glas. Met veel glas heb je niet alleen veel licht in huis. Je hebt ook een beter uitzicht naar buiten toe. Bijvoorbeeld naar je tuin of de mooie natuur die om je huis ligt.

Buitendeur projecten bekijken

Recente projecten

Bekijk hier al onze buitendeuren projecten die wij onlangs hebben opgeleverd.

Dit kan je verwachten van Metaal-Art

Een totaal pakket

Een totaalpakket van ontwerp tot montage

Hoogste kwaliteit

Alleen staal. Geen aluminium

Staalwerk op maat

Staalwerk op maat door allround metaalbewerkers met oog voor de kleinste details

Haarfijne afwerking

Volledig afgewerkt handwerk van hoge kwaliteit

Ruime ervaring

Ruime ervaring met het ontwerpen, produceren en plaatsen van deuren, kozijnen en andere metalen constructies

Stalen deur voor buiten op maat

Wij ontwerpen en plaatsen deuren in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. Wil je een stalen buitendeur laten maken?

Meer informatie opvragen
Buitendeur op maat

Geïsoleerde stalen pui

Als je nog meer glas wilt, breiden we de deur uit met vaste panelen. Zo creëren we eventueel een buitenpui. De profielen maken we in dezelfde stijl als je deur. Dat is wel zo strak. Ook de profielen voor de zijpanelen zijn geïsoleerd. In je glazen pui gebruiken we dubbel glas (HR++), net als in de deur.

Als je wilt ontvang je het ontwerp. Daarmee krijg jij de kans om alle details te bekijken. Mis je nog iets of moet er iets aangepast worden? Dat kan. Gaan we voor je fixen.

Zo werkt de isolatie van onze stalen buitendeuren

Een massief stalen frame zou warmte en kou goed doorlaten. Dat is voor je buitendeur niet de bedoeling. Daarom maken we onze buitendeuren en kozijnen met speciale, onderbroken profielen. Er zit staal aan de buitenkant en binnenkant van het profiel en niet-geleidende kunststof binnenin. Zo blijven kou en warmte waar ze horen: buiten of binnen.

Onze buitendeuren zijn vrijwel altijd scharnierdeuren. Die kan je eenvoudig openen en sluiten. We plaatsen de deur perfect sluitend op het kozijn. Met strakke rubbers zorgen we dat er geen kiertje overblijft.

Onderhoudsvrij

Net als kunststof kozijnen, hoef je onze stalen buitendeuren niet te verven. Ze hebben een afwerking die tegen de elementen kan. Als je de deur niet beschadigd kan je er jaren van genieten.

Stalen buitendeuren op maat
Stalen buitendeuren op maat
Stalen buitendeuren op maat

Inbrekers pesten

Helaas moeten we bij het ontwerpen van een buitendeur ook rekening houden met inbrekers. Goed voor jou om te weten: je kunt het hen extra moeilijk maken.

Inbraakwerend glas

Voor onze buitendeuren gebruiken we vaak inbraakwerend glas. Dat glas bestaat uit meerdere lagen met een folie ertussen. Inbraakwerend glas met de hand breken is erg moeilijk. Is dat niet genoeg voor je? Kogelvrij glas kan ook.

Driepuntssloten

Het slot bepaalt voor een groot deel hoe inbraakveilig je huis is. Wij kunnen een eenvoudig slot installeren, maar meestal kiezen we voor een driepuntsslot. Dat slot haakt zich op 3 plekken vast in het kozijn. Het kost inbrekers zo veel meer tijd en moeite om de deur te forceren.
Voor dubbele deuren gebruiken we espangoletten (ook wel draairoedes) waarmee je de deur van binnen kunt sluiten.

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw buitendeur maken.

Een belafspraak

Je buitendeur op maat start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je deur gaat kosten.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de deur (en kozijnen). Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen buitendeur op tijd klaar is.

Inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal-Artist langs, gewapend moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Productie

Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 6. In die tijd wordt je stalen buitendeur uit een vulkaan getrokken door onze metaalbewerkers. Wil je zien hoe ze dat doen? Leuk! Kom langs voor een kijkje in de keuken. De gehoorbeschermers krijg je van ons, want het kan er ruig aan toe gaan.

Montage

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 2 monteurs van Metaal-Art bij je langs. Zij monteren je deur (met of zonder kozijnen) en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan maken we de ruimte weer schoon. Na het monteren hoef je zelf dus niet meer te stofzuigen. Zo heb je alle tijd om jouw nieuwe stalen deur te bewonderen.

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

Het ontwerpen, produceren en monteren van een gemiddelde buitendeur kost €3.000-. De prijs hangt af van de vlakverdeling, type glas, bijzondere opties en het aantal deuren.

Nee, dat doen we niet. Wij zijn goed in maatwerk met metaal. Sloop- en stucwerk laten we graag over aan andere professionals.

Dat kan al als het huidige kozijn er nog in zit, of als de buitenmuren zijn geplaatst.

Nee, helaas. Met een ‘vreemd’ kozijn kunnen de kwaliteit niet garanderen.

Na ons eerste gesprek duurt het ongeveer 3 maanden voordat we kunnen inmeten. Tussen het inmeten en monteren zit meestal 4 tot 6 weken.

Wij werken de deur of kozijn aan de buitenkant af. Aan de binnenkant niet. Het is het handigst om eerst de buitendeur te plaatsen en pas daarna de binnenmuren af te (laten) werken.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen buitendeuren in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer informatie opvragenOfferte aanvragen