METAAL-ART

Stalen deuren en kozijnen

Strak, sterk, onderhoudsarm en elegant. Dat vinden wij zo mooi aan stalen kozijnen en stalen deuren. Waarom kies jij eigenlijk voor staal? We zijn benieuwd! Zullen we een afspraak maken? Dan bespreken we alle details voor jouw stalen kozijn of stalen deur op maat.

Een stalen deur op maat

Wil je een stalen deur laten maken? Bij Metaal-Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een deur die precies past in de sparing in jouw muur. Wij ontwerpen en plaatsen deuren in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen.

Al onze deuren worden gemaakt in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art vaart niet onder de industriële vlag. Wij werken onze producten volledig af. Onze Metaal-artists lassen, schuren, zweten en poetsen. Fonkelen de kozijnen? Schittert je metalen deur? Dan rijden we naar je toe en plaatsen we je stalen deur zelf.

Deuren en kozijnen projecten bekijken

Recente projecten

Bekijk hier al onze deuren en kozijnen projecten die wij onlangs hebben opgeleverd.

Dit kan je verwachten van Metaal-Art

Een totaal pakket

Een totaalpakket van ontwerp tot montage

Hoogste kwaliteit

Alleen staal. Geen aluminium

Producten op maat

Staalwerk op maat door allround metaalbewerkers met oog voor de kleinste details

Haarfijne afwerking

Volledig afgewerkt handwerk van hoge kwaliteit

Ruime ervaring

Ruime ervaring met het ontwerpen, produceren en plaatsen van deuren, kozijnen en andere metalen constructies

Stalen deur op maat

Wil je een stalen deur laten maken? Bij Metaal-Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een deur die precies past in de sparing in jouw muur. Wij ontwerpen en plaatsen deuren in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen.

Al onze deuren worden gemaakt in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art vaart niet onder de industriële vlag. Wij werken onze producten volledig af. Onze Metaal-artists lassen, schuren, zweten en poetsen. Fonkelen de kozijnen? Schittert je metalen deur? Dan rijden we naar je toe en plaatsen we je stalen deur zelf.

Meer informatie opvragen
Deuren op maat

Een deur met jouw ontwerp

Er is veel te beslissen voordat we je stalen deur kunnen maken. Maak je geen zorgen. We nemen je stap voor stap mee. Sommige keuzes zijn functioneel: welke type deur wil je? Hoe groot moet de deur worden? Moet er een slot op?

Andere keuzes zijn esthetisch. We gaan het hebben over de vlakverdeling, type profiel, glaslatjes, de handgreep, de poedercoating en het soort glas.

Als je wilt ontvang je het ontwerp. Daarmee krijg jij de kans om alle details te bekijken. Mis je nog iets of moet er iets aangepast worden? Dat kan. Gaan we voor je fixen.

Stalen deuren: scharnieren, pivoteren of schuiven

Open en dicht gaan. Dat moet een deur goed kunnen. Maar wat voor deur kies je? Dat hangt af van je ruimte en hoe vaak de deur gebruikt wordt. Hieronder vind je de metalen deuren die wij regelmatig voor klanten maken.

Stalen scharnierdeur

De meeste deuren in Nederland zijn scharnierdeuren. Dit type deur draait 1 kant op en zit met een scharnier vast aan een kozijn.

Omdat de deur in een kozijn zit, kan je een stalen scharnierdeur goed geluidsdicht maken. Als de deur sluit houd je geen kieren of gaten over.

Een scharnierdeur draait naar 1 kant open. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van meubels of schilderijen. Beetje zonde als je je van Gogh van de muur mept.

Stalen taatsdeur

De stalen taatsdeur is een deur die om een verticale as draait. Het scharnierpunt van een taatsdeur is bevestigd in het plafond en de vloer. Je hebt geen kozijnen nodig.

De deur gaat naar twee kanten open en dicht. Verder dan 90 graden gaat hij niet. Een klein nadeel: je houdt een kiertje rondom. Daardoor laat deze deur wat meer geluid door dan een traditionele scharnierdeur.

Stalen schuifdeur op maat

Stalen schuifdeur

Als je geen ruimte hebt voor een openslaande deur is een schuifdeur ideaal. Voor een stalen schuifdeur heb je geen kozijnen nodig. Je ‘rolt’ hem opzij.
Met een modern railsysteem schuift je deur soepel heen en weer. De deur is met één vinger te bedienen en sluit elegant met een softclose-systeem.

Onze schuifdeuren hebben geen rails op de grond. Dat wil je ook niet, want daar blijft de robotstofzuiger in steken. Wij monteren de rails aan de muur of aan het plafond. Het ophangsysteem werken we netjes weg.

Slimme technieken voor meer gemak

Een deur is echt een gebruiksvoorwerp. We maken het je graag makkelijk. Daarvoor gebruiken we slimme technieken. Onze taatsdeuren blijven voor je open staan op 90 graden. Handig als je je handen vol hebt. Doe je de deur wat minder ver open? Dan sluit hij zich vanzelf met een softclose-systeem.

Voor onze scharnierdeuren heb je trouwens geen deurklink nodig. Die sluiten met magneten. Zo ben je geheel vrij in de keuze van de greep. We hebben ongeveer 1001 opties. ;) Wil je toch een klink, een deur met slot, rolslot of dranger? Geen probleem. Gaan we voor je maken.

Woonkamer scheiding door stalen deuren

Vaste panelen voor naast de deur

Soms is het gat in je muur groter dan de deur die je wilt. Grotere stalen deuren zijn erg stijlvol, maar niet altijd praktisch. Een mooie oplossing: vaste zijpanelen in exact dezelfde stijl als de deur.

Meer informatie opvragen

Stalen kozijnen: meer ruimte voor licht

Staal is sterk. En dat heeft voordelen. Je kunt er heel dunne profielen mee maken die veel glas kunnen dragen. Dit zou ook kunnen met aluminium, maar wat ons betreft is dat te instabiel. Gewoon staal dus.

Als je staal gebruikt, heb je, vergeleken met hout of kunststof veel minder materiaal nodig. Minder kozijn betekent meer glas. Meer glas betekent meer licht.

Stalen roomdivider

Met een stalen roomdivider of vast paneel verdeel je een ruimte in tweeën. Wij maken roomdividers op maat met kozijnen van staal. Daarbij gebruiken we vaste elementen. Bijvoorbeeld een divider met grijs getint glas. Met glas en staal houd je een ruimtelijk gevoel. Wij zijn er zo’n fan van. We hebben ‘m zelf ook!

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen deur en/of kozijn maken.

Een belafspraak

Je stalen deur op maat start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je deur gaat kosten.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de deur (en kozijnen). Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen deur op tijd klaar is.

Inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal-Artist langs, gewapend moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Productie

Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 4. In die tijd wordt je stalen deur gemaakt door onze metaalbewerkers. Wil je zien hoe ze dat doen? Leuk! Kom langs voor een kijkje in de keuken. De gehoorbeschermers krijg je van ons, want het kan er ruig aan toe gaan.

Montage

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 2 monteurs van Metaal-Art bij je langs. Zij monteren je deur (met of zonder kozijnen) en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan maken we de ruimte weer schoon. Na het monteren hoef je zelf dus niet meer te stofzuigen. Zo heb je alle tijd om jouw nieuwe stalen deur te bewonderen.

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

Het ontwerpen, produceren en monteren van een gemiddelde deur kost €2200,-. Inclusief btw. De prijs hangt af van de vlakverdeling, , type glas, bijzondere opties en het aantal.

Nee, we laten het sloopwerk graag over aan andere professionals.

Nee, dat doen we niet. Wij zijn goed in maatwerk met metaal. Sloop- en stucwerk laten we graag over aan andere professionals.

Wij kunnen je deur inmeten als de vloer, het plafond en de muur zijn afgewerkt. Het is wel handig om een maand of 3 van tevoren afspraken met ons te maken. Dan zit er tussen meten en monteren maar 3 weken.

Nee, helaas. Met een ‘vreemd’ kozijn kunnen we de kwaliteit niet garanderen.

Meestal wel. We hebben apparatuur om de leidingen te detecteren.

Na ons eerste gesprek duurt het ongeveer 3 maanden voordat we kunnen inmeten. Tussen het inmeten en monteren zit meestal 3 of 4 weken.

Metaal-Art kan je onafgewerkte sparing afwerken met gepoedercoat plaatstaal. Erg mooi! Stucen doen we niet. Wil je dat? Dan verwijzen we je door naar een een goede stukadoor.

Dat kan! We maken alles op maat en eigenlijk kennen we geen beperkingen.

Staal is super sterk. Sterker bijvoorbeeld dan aluminium. Hierdoor kunnen we werken met slanke profielen zonder dat de deur ‘zwabbert’ bij het openen en sluiten.

Elke Ral kleur is mogelijk. Verder hebben we nog een selectie ‘specials’

Buiten het feit dat er zo nu en dan een doekje overheen gehaald mag worden, is er geen onderhoud nodig.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen deuren en kozijnen in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer informatie opvragenOfferte aanvragen

Stalen deuren

Op zoek naar een strakke, sterke, elegante en onderhoudsarme deur? Dan is een stalen deur dé uitkomst! Met onze brede ervaring in de metaalbewerking helpen we je bij het ontwerpen van de voor jou perfecte deur. Onze werkwijze bestaat uit: inmeten, creëren en monteren. Waar concurrenten vaak grover te werk gaan, kiezen wij bewust voor een gedetailleerde afwerking. Hiermee voorzien we je van een puntgave stalen deur zonder lasnaden, kiertjes, boutjes of moertjes. Gewoon super strak! Al onze deuren worden door onze enthousiaste metaalbewerkers met de hand gemaakt. En dat in onze eigen werkplaats in Amersfoort. De deuren zijn van 100% staal - dus geen aluminium of andere concessies. Want: ons laten leiden door standaarden is niet wie wij zijn. Metaal-Art is continue in beweging en op zoek naar het mooiste resultaat voor klanten! Zo sluit een deur van Metaal-Art naadloos aan op jouw wensen en woning!

Ambachtelijk vakmanschap

Al onze producten komen met een flinke portie vakmanschap. Alles wordt met de hand gemaakt in onze eigen werkplaats. Gelegen in het prachtige Amersfoort. Wij laten ons niet leiden door industriële standaarden, want bij ons draait het allemaal om de details. Onze metaal-artists lassen, schuren en poetsen net zo lang tot het product perfect is. Pas als alles fonkelt, glinstert en blinkt, zijn wij tevreden.

Maatwerk

Maatwerk, maatwerk en nog eens maatwerk: de mogelijkheden zijn eindeloos, althans bij ons. Zo kun je stalen deuren in allerlei soorten stijlen laten maken, bijvoorbeelden: modern, landelijk of industriël. Wij gaan het fixen! Samen met ons bepaal jij het ontwerp, het profiel, het glas, de greep en de kleur van de poedercoating. Meer weten? Lees hieronder álles over de mogelijkheden!

Het type profiel

Vervolgens kies je welk type stalen profiel jouw voorkeur heeft. Niet geheel onbelangrijk bij het ontwerp! De meeste mensen gaan voor een smal of rank profiel, zo heb je meer glas. En meer glas betekent meer lichtinval. De sterkte van staal maakt het gebruik van deze smalle of ranke profielen mogelijk, zonder dat de deur hierdoor zwakker wordt.

Slimline

Dit is ons nieuwste én slankste profiel. Slechts 30 mm breed! Het tovert de zwaarte van staal om tot een elegant en verfijnd interieurstuk. Daarnaast zijn beide kanten van een slimline deur identiek aan elkaar. Dit komt een luxe, moderne en/of industriële huisstijl ten goede. Slimline is een unieke mogelijkheid bij Metaal-Art die onze visie en vakmanschap bevestigt. Bij jij ook om? We zijn benieuwd!

De soorten glas

Glas en staal, een dynamisch duo. Dat komt met name door de sterkte van staal. Doordat staal ontzettend sterk is, kan je met weinig staal veel glas dragen. Met als bijkomend voordeel, veel lichtinval. En zoals je inmiddels van ons gewend bent, zijn die keuze mogelijkheden eindeloos. Je kunt kiezen uit álle soorten glas die op de markt beschikbaar zijn. Geen expert op het gebied van glas? Geen zorgen, we got your back! Wij hebben een selectie van de meest gebruikte glassoorten. Daarmee vinden we altijd een variant die bij jou past.

Altijd veiligheidsglas

Bij Metaal-Art gebruiken we altijd veiligheidsglas. Mocht er toch een ongeluk gebeuren, dan verkleint het letselwerende breukgedrag het risico op ernstig letsel. Veiligheidsglas komt voor in verschillende toepassingen, waaronder: helder, rook, mat en ribbel.

Helder glas

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor helder glas in stalen deur. Helder glas is om twee redenen populair. Ten eerste zorgt het voor optimale lichtinval in je woonruimtes. Prettiger wonen! Daarnaast laat helder glas je woonruimte groter lijken. Alhoewel de deur ruimtes scheidt, lijkt het door het heldere glas toch één geheel. Mooie bijkomstigheid als je het ons vraagt!

Rookglas

In tegenstelling tot helder glas is rookglas bewust een stukje ondoorzichtiger. Het voordeel: je woning krijgt een warmere uitstraling. Toch is rookglas niet volledig ondoorzichtig waardoor je de andere kant van de deur niet helemaal afsluit. Je geniet met rookglas dus alsnog van optische voordelen. Rookglas is verkrijgbaar in meerdere kleuren, waaronder een grijze en een bronzen variant.

Mat glas

Mat glas is vergelijkbaar met rookglas. Maar tintje witter, welke amper doorzichtig is. Hierdoor geniet je van een gave stalen deur met glas, zonder je privacy op te geven. Dit glassoort wordt daarom veel gebruikt voor slaapkamers, toiletten en badkamers.

Ribbelglas

Ribbelglas, dé opkomende trend! Dit glassoort wordt steeds vaker verwerkt in stalen deuren. Zoals de naam al zegt, heeft dit glas een ribbelvormige structuur. Hierdoor kijkt je niet echt door het glas heen. Ribbelglas komt vaak voor bij een bohemian interieur. Hierbij draait het interieur vooral om structuren en patronen. Een stalen deur met ribbelglas is een geweldige aanwinst. Is jouw interieur klaar voor een extraatje?

De handgrepen

Een perfecte, tot in detail afgewerkte, stalen deur. Die is natúúrlijk niets zonder custom made handgreep. Wij bieden de optie om je eigen handgreep volledig zelf te ontwerpen! Maar je kan ook gebruik maken van onze selectie aan handgrepen. Op zoek naar inspiratie? Populaire handgrepen zijn een ronde of vierkante stalen buis over één vlak, een L-profiel of de verticale rand van de deur. Tijdens het adviesgesprek werken we de opties graag met je uit!

Kleur van de poedercoating

Onze deuren worden gepoedercoat. In tegenstelling tot 'lakken of spuiten', wordt de coating er omheen gebakken bij een temperatuur van 180 graden. Daarna is-ie keihard en slijtvast! Poedercoaten kan in elke ralkleur en structuren. Denk aan een matte of glanzende finish. Laat ons weten wat je wilt. Maken wij een design wat naadloos bij jouw wensen past!

Stalen deur: Vaste panelen en roomdividers

Naast de stalen deuren biedt Metaal-Art veel mogelijkheden op het gebied van panelen en roomdividers. Deze panelen zijn statisch en worden vaak toegepast in combinatie met een stalen deur. Zowel de panelen als de deur bevatten veel glas. Resultaat: er ontstaat nog meer lichtinval en de ruimte lijkt nóg groter! Net als stalen deuren zijn ook stalen panelen bij Metaal-Art volledig maatwerk. Ze worden tot in detail met de hand gemaakt, tot om de millimeter nauwkeurig! Het levert je een stel puntgave panelen op die perfect passen in je interieur. Uiteraard doen we dit allemaal vanuit onze eigen Amersfoortse werkplaats.

Laat je al een deur op maat maken? Natuurlijk houden we exact dezelfde stijl aan. Niet op zoek naar een deur, maar naar een wand? Dat kan ook! Zo kun je een afscheiding tussen twee ruimtes creëren door middel van een stalen room divider. Anders dan een reguliere, ondoorzichtige wand, zorg je met een stalen roomdivider voor een visuele verbinding tussen twee ruimtes. Een stalen roomdivider is geschikt in woningen met een moderne, luxe, landelijke, klassieke of industriële stijl. We zijn benieuwd naar jouw idee!

Voordelen van een stalen deur op maat

Deuren. Beschikbaar in veel verschillende soorten materialen. Er wordt veel gekozen voor een stalen deur. Dat is niet geheel zonder reden. Kiezen voor stalen deuren gaat namelijk gepaard met vele voordelen. We zetten er drie voor je op een rij.

Weinig onderhoud en een “stalen” levensduur

Stalen deuren zijn zo goed als onderhoudsvrij. Geen zorgen meer over jaarlijks schilderwerk. Een paar keer per jaar met de stoffer eroverheen, en je bent good to go. Je stalen deur gaat jarenlang mee zonder enig probleem.

Meer lichtinval

Bij stalen deuren wordt, ten opzichte van andere materialen, veel glas gebruikt. Je woning lijkt groter en je hebt meer daglicht. Geen afzonderlijke kamers. Wat resulteert in eenheid en ruimtelijkheid!

Tocht en warmte

Ook geen fan van tocht? Ook op het gebied van tocht en warmte is de aanschaf van een deur de juiste keuze. Het zorgt voor een sterke vermindering van tocht en verbetering van de isolatie. Prettig voor het klimaat in huis, maar bespaart ook veel energie. Beide situaties brengen logischerwijs een vermindering van de energiekosten. Dat is dan weer prettig voor de portemonnee en tegelijkertijd een stuk milieuvriendelijker.

De indrukwekkende allure

Bij een echte stalen deur gaat het niet alleen om de voordelen. Het is ook simpelweg een prachtig element dat allure aan je woning toevoegt. Met zijn indrukwekkende gewicht én imposante aanwezigheid, zorgt deze deur voor een binnenkomst die niemand onberoerd laat.

Geluiddemping

Een stalen deur is niet alleen mooi, sterk en duurzaam. Het is ook geschikt om geluid te dempen in je woning. Is dat jouw doel? Maak dan wel de juiste keuzes op het gebied van deur en glas. Onze vakmannen wijzen je op de scharnierdeur. In tegenstelling tot taatsdeuren en schuifdeuren, heeft de scharnierdeur geen kiertje rondom. Dit zorgt voor een betere geluidsdemping. Dus toe aan meer stilte? Kies voor geluiddempend glas!

Geluiddempend glas

Geluiddempend glas is een ideale manier om geluiden buiten de deur te houden. Zonder lichtinval te verliezen. De PBV-folie in geluiddempend glas maakt dit mogelijk. Deze transparante folie wordt tussen de twee lagen glas verwerkt. Aangezien PBV-folie geluid goed absorbeert, worden geluidsgolven flink gedempt. Op die manier kun je nog steeds genieten van de voordelen van glas zonder daarbij de prijs van geluidsoverlast te betalen.