Uitstraling

De uitstraling van staal past in vrijwel ieder gebouw. Het is klassiek en warm of juist modern en industrieel. Staal schept veel ruimte en openheid in uw huis of bedrijf en de toepassingen en mogelijkheden zijn oneindig. 
Metaal-Art denkt met u mee! Heeft u een nieuwbouwhuis of zit u midden in de verbouwing en make-over van uw bestaande huis of kantoor?Neem contact met ons op om antwoord te krijgen op al uw vragen! 
Ook bent u van harte welkom in onze werkplaats/ showroom om een voorbeeld te zien én te voelen van dichtbij.

Materiaal

De elegante stalen profielen zijn op veel manieren toepasbaar. Het voordeel van staal is dat het zeer sterk is, waardoor er met staal veel slanker gebouwd kan worden dan met hout, aluminium of kunststof.Wij werken met verschillende soorten van profielen. Denk hierbij aan HOP-profielen, T-profielen en stoeltjes profielen. Ook kunnen wij een speciaal profiel maken waardoor het glas in het midden van de profielen komt te zitten en de deur of de vaste want twee dezelfde aanzichten heeft.

Soorten deuren

Een van de meest gekozen deur is de draaideur. Om de deur zit altijd een kozijn (er is geen sprake van een drempel op de vloer). De deur wordt d.m.v. aanlas-paumelles vastgelast.
Een draaideur kunnen wij maken met een loopslot (deurklink met of zonder slot) of met een handgreep. Wanneer u kiest voor een handgreep zal de deur sluiten met een speciale magneetsluiting.Weetjes- Maximale deurbreedte: 1100mm- D.m.v. de aangelaste scharnieren kunnen wij de deur tijdens de montage erin hangen en is er wanneer nodig uit te tillen.

Heeft u minder ruimte in huis, zal de deur ergens tegenaan komen of vind u schuifdeuren gewoon super mooi? Kies dan voor schuifdeuren!Een aandachtspuntje; wanneer de deuren volledig open moeten kunnen gaan, zal er aan de muurzijde van de deur een “inwendige” handgreep moeten komen.Weetjes:- Maximale deurbreedte: 1400mm- Er loopt géén rail of drempel over de vloer- Onze schuifdeurrails wordt mee gespoten in dezelfde kleur en heeft een “soft open- en close” systeem- De muur of plafond dient wel stevig genoeg te zijn om de zware deur te kunnen dragen, dus een enkel gipsplaatje zal niet voldoende zijn

Een taatsdeur is een deur die om zijn verticale as draait, waarbij de as zich niet op een van beide staanders bevindt, maar bijvoorbeeld op 1/5 of 2/5 van de breedte van de deur genomen. De draaipunten bevinden zich aan de boven- en onderkant van de deur.In de scharniersystemen zit een terugveer mogelijkheid en 3 vaste standen. De deur kan open blijven staan op bijvoorbeeld 90, 0 en 180 graden.Weetjes:- Maximale deurbreedte: 1250mm- Onder en bovenaan de deur wordt een iets dikker profiel gebruikt omdat het scharnier met veersysteem hier ingebouwd moet worden.- Geen kozijn, maar wel een kleine opening van +- 5mm rondom de deur.- Een belangrijke opmerking is dat deze variant een paar kleine nadelen heeft; namelijk wanneer de deur op 90 graden open staat zal er een opening tussen de muur en de deur komen van +- 8cm. Genoeg ruimte voor kleine kinderhandjes!

Voordelen

- Een uniek ruimtelijk gevoel- Privacy door toch twee ruimtes te creëren (en al helemaal wanneer u melkglas toepast)- Zeer duurzaam en 10 jaar garantie- Minder tocht in uw huis- Geluidsdicht

Recente opdrachten