METAAL-ART

Stalen deuren en kozijnen

Strak, sterk, onderhoudsarm en elegant. Dat vinden wij zo mooi aan stalen kozijnen en stalen deuren. Waarom kies jij eigenlijk voor staal? We zijn benieuwd! Zullen we een afspraak maken? Dan bespreken we alle details voor jouw stalen kozijn of stalen deur op maat.

Een stalen deur op maat

Wil je een stalen deur laten maken? Bij Metaal-Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een deur die precies past in de sparing in jouw muur. Wij ontwerpen en plaatsen deuren in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen.

Al onze deuren worden gemaakt in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art vaart niet onder de industriële vlag. Wij werken onze producten volledig af. Onze Metaal-artists lassen, schuren, zweten en poetsen. Fonkelen de kozijnen? Schittert je metalen deur? Dan rijden we naar je toe en plaatsen we je stalen deur zelf.

Deuren en kozijnen projecten bekijken

Recente projecten

Bekijk hier al onze deuren en kozijnen projecten die wij onlangs hebben opgeleverd.

Dit kan je verwachten van Metaal-Art

Een totaal pakket

Een totaalpakket van ontwerp tot montage

Hoogste kwaliteit

Alleen staal. Geen aluminium

Producten op maat

Staalwerk op maat door allround metaalbewerkers met oog voor de kleinste details

Haarfijne afwerking

Volledig afgewerkt handwerk van hoge kwaliteit

Ruime ervaring

Ruime ervaring met het ontwerpen, produceren en plaatsen van deuren, kozijnen en andere metalen constructies

Stalen deur op maat

Wil je een stalen deur laten maken? Bij Metaal-Art hebben we geen last van standaardmaten. We maken een deur die precies past in de sparing in jouw muur. Wij ontwerpen en plaatsen deuren in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen.

Al onze deuren worden gemaakt in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art vaart niet onder de industriële vlag. Wij werken onze producten volledig af. Onze Metaal-artists lassen, schuren, zweten en poetsen. Fonkelen de kozijnen? Schittert je metalen deur? Dan rijden we naar je toe en plaatsen we je stalen deur zelf.

Meer informatie opvragen
Deuren op maat

Een deur met jouw ontwerp

Er is veel te beslissen voordat we je stalen deur kunnen maken. Maak je geen zorgen. We nemen je stap voor stap mee. Sommige keuzes zijn functioneel: welke type deur wil je? Hoe groot moet de deur worden? Moet er een slot op?

Andere keuzes zijn esthetisch. We gaan het hebben over de vlakverdeling, type profiel, glaslatjes, de handgreep, de poedercoating en het soort glas.

Als je wilt ontvang je het ontwerp. Daarmee krijg jij de kans om alle details te bekijken. Mis je nog iets of moet er iets aangepast worden? Dat kan. Gaan we voor je fixen.

Stalen deuren: scharnieren, pivoteren of schuiven

Open en dicht gaan. Dat moet een deur goed kunnen. Maar wat voor deur kies je? Dat hangt af van je ruimte en hoe vaak de deur gebruikt wordt. Hieronder vind je de metalen deuren die wij regelmatig voor klanten maken.

Stalen scharnierdeur

De meeste deuren in Nederland zijn scharnierdeuren. Dit type deur draait 1 kant op en zit met een scharnier vast aan een kozijn.

Omdat de deur in een kozijn zit, kan je een stalen scharnierdeur goed geluidsdicht maken. Als de deur sluit houd je geen kieren of gaten over.

Een scharnierdeur draait naar 1 kant open. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van meubels of schilderijen. Beetje zonde als je je van Gogh van de muur mept.

Stalen taatsdeur

De stalen taatsdeur is een deur die om een verticale as draait. Het scharnierpunt van een taatsdeur is bevestigd in het plafond en de vloer. Je hebt geen kozijnen nodig.

De deur gaat naar twee kanten open en dicht. Verder dan 90 graden gaat hij niet. Een klein nadeel: je houdt een kiertje rondom. Daardoor laat deze deur wat meer geluid door dan een traditionele scharnierdeur.

Stalen schuifdeur op maat

Stalen schuifdeur

Als je geen ruimte hebt voor een openslaande deur is een schuifdeur ideaal. Voor een stalen schuifdeur heb je geen kozijnen nodig. Je ‘rolt’ hem opzij.
Met een modern railsysteem schuift je deur soepel heen en weer. De deur is met één vinger te bedienen en sluit elegant met een softclose-systeem.

Onze schuifdeuren hebben geen rails op de grond. Dat wil je ook niet, want daar blijft de robotstofzuiger in steken. Wij monteren de rails aan de muur of aan het plafond. Het ophangsysteem werken we netjes weg.

Slimme technieken voor meer gemak

Een deur is echt een gebruiksvoorwerp. We maken het je graag makkelijk. Daarvoor gebruiken we slimme technieken. Onze taatsdeuren blijven voor je open staan op 90 graden. Handig als je je handen vol hebt. Doe je de deur wat minder ver open? Dan sluit hij zich vanzelf met een softclose-systeem.

Voor onze scharnierdeuren heb je trouwens geen deurklink nodig. Die sluiten met magneten. Zo ben je geheel vrij in de keuze van de greep. We hebben ongeveer 1001 opties. ;) Wil je toch een klink, een deur met slot, rolslot of dranger? Geen probleem. Gaan we voor je maken.

Woonkamer scheiding door stalen deuren

Vaste panelen voor naast de deur

Soms is het gat in je muur groter dan de deur die je wilt. Grotere stalen deuren zijn erg stijlvol, maar niet altijd praktisch. Een mooie oplossing: vaste zijpanelen in exact dezelfde stijl als de deur.

Meer informatie opvragen

Stalen kozijnen: meer ruimte voor licht

Staal is sterk. En dat heeft voordelen. Je kunt er heel dunne profielen mee maken die veel glas kunnen dragen. Dit zou ook kunnen met aluminium, maar wat ons betreft is dat te instabiel. Gewoon staal dus.

Als je staal gebruikt, heb je, vergeleken met hout of kunststof veel minder materiaal nodig. Minder kozijn betekent meer glas. Meer glas betekent meer licht.

Stalen roomdivider

Met een stalen roomdivider of vast paneel verdeel je een ruimte in tweeën. Wij maken roomdividers op maat met kozijnen van staal. Daarbij gebruiken we vaste elementen. Bijvoorbeeld een divider met grijs getint glas. Met glas en staal houd je een ruimtelijk gevoel. Wij zijn er zo’n fan van. We hebben ‘m zelf ook!

Onze werkwijze

In zes eenvoudige stappen leggen we uit hoe wij jouw stalen deur en/of kozijn maken.

Een belafspraak

Je stalen deur op maat start met een berichtje of een telefoontje. We maken een belafspraak met je. Tijdens dit gesprek weten we snel of we je kunnen helpen. We vertellen gelijk meer over onze prijzen en werkwijze.

Je wensen en een offerte

Jouw wens is ons bevel. Dus we willen precies weten wat je wilt. Daar komen we achter in een gesprek bij ons op kantoor. Na het gesprek sturen we je een offerte. Dan weet je precies wat je deur gaat kosten.

Afspraken maken

Zeg je 'ja' op de offerte? Dan maken we direct twee belangrijke afspraken: een afspraak voor het inmeten en een afspraak voor het monteren van de deur (en kozijnen). Eventueel schakelen we daarvoor direct met je aannemer. Onze roostermaker plant het ontwerpen en de productie in, zodat je stalen deur op tijd klaar is.

Inmeten

Voor het inmeten komt er een Metaal-Artist langs, gewapend moderne meetapparatuur. Zorg dat je erbij bent! Dan neemt hij alle details nog eens met je door. Na het inmeten maken we een technische tekening. Die delen we met je, zodat je er akkoord voor kan geven.

Productie

Tussen het inmeten en monteren zit meestal een week of 4. In die tijd wordt je stalen deur gemaakt door onze metaalbewerkers. Wil je zien hoe ze dat doen? Leuk! Kom langs voor een kijkje in de keuken. De gehoorbeschermers krijg je van ons, want het kan er ruig aan toe gaan.

Montage

Op de afgesproken montagedag(en), komen er minimaal 2 monteurs van Metaal-Art bij je langs. Zij monteren je deur (met of zonder kozijnen) en werken alles netjes af. Zit alles op zijn plek? Dan maken we de ruimte weer schoon. Na het monteren hoef je zelf dus niet meer te stofzuigen. Zo heb je alle tijd om jouw nieuwe stalen deur te bewonderen.

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

Het ontwerpen, produceren en monteren van een gemiddelde deur kost €2200,-. Inclusief btw. De prijs hangt af van de vlakverdeling, , type glas, bijzondere opties en het aantal.

Nee, we laten het sloopwerk graag over aan andere professionals.

Nee, dat doen we niet. Wij zijn goed in maatwerk met metaal. Sloop- en stucwerk laten we graag over aan andere professionals.

Wij kunnen je deur inmeten als de vloer, het plafond en de muur zijn afgewerkt. Het is wel handig om een maand of 3 van tevoren afspraken met ons te maken. Dan zit er tussen meten en monteren maar 3 weken.

Nee, helaas. Met een ‘vreemd’ kozijn kunnen we de kwaliteit niet garanderen.

Meestal wel. We hebben apparatuur om de leidingen te detecteren.

Na ons eerste gesprek duurt het ongeveer 3 maanden voordat we kunnen inmeten. Tussen het inmeten en monteren zit meestal 3 of 4 weken.

Metaal-Art kan je onafgewerkte sparing afwerken met gepoedercoat plaatstaal. Erg mooi! Stucen doen we niet. Wil je dat? Dan verwijzen we je door naar een een goede stukadoor.

Dat kan! We maken alles op maat en eigenlijk kennen we geen beperkingen.

Staal is super sterk. Sterker bijvoorbeeld dan aluminium. Hierdoor kunnen we werken met slanke profielen zonder dat de deur ‘zwabbert’ bij het openen en sluiten.

Elke Ral kleur is mogelijk. Verder hebben we nog een selectie ‘specials’

Buiten het feit dat er zo nu en dan een doekje overheen gehaald mag worden, is er geen onderhoud nodig.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij ontwerpen en maken exclusieve stalen deuren en kozijnen in onze werkplaats in Amersfoort. Metaal-Art kan met staal alle kanten op. Wil je weten wat we allemaal kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer informatie opvragenOfferte aanvragen