Stalen trappen

Onze stalen trappen en balustrades zijn functioneel, handgemaakt en verre van standaard. Ideaal als eyecatcher of juist als minimalistisch designelement. Bijvoorbeeld van gepoedecoat- of roestvrijstaal. Vaak gecombineerd met hout, soms met glas, maar altijd met een bijzondere uitstraling, afgestemd op jouw interieur.

Offerte aanvragen

Prijsindicatie in 15 minuten

Binnen 15 minuten inzicht in de kosten en mogelijkheden van een nieuwe trap? Maak een belafspraak!

Belafspraak plannen

Stalen designtrap op maat

We maken stalen trappen in de meest bijzondere constructies, die met slechts hout simpelweg niet mogelijk zijn. Met treden zwevend uit de muur, of rustend op een middenboom. Aan een bordes, in een hoek of recht omhoog.

Redenen voor een trap van Metaal-Art:

  • Slechts 10mm dik massief staal
  • 3D gemodelleerd
  • Treden van massief eiken, staal of iets totaal anders
  • Handgemaakt
  • 10 jaar garantie

Stalen trappen: Ergonomie

Je denkt er niet direct aan, maar ergonomie is misschien wel het belangrijkste aspect van een trap. Je hebt hem ten slotte om van boven naar beneden te gaan en andersom, bij voorkeur zonder een onaangenaam gevoel. buiten het feit dat uitstraling het onderwerp is van gesprek, zorgen we er voor dat de trap lekker loopt.

Industriële look of huiselijke stijl?

De basis van een stalen trap is simpelweg: staal. Verder bepaal je de uitstraling en sfeer met de metaalsoort, houtsoort, het glas en de afwerking. Wil je een strakke look, ga dan bijvoorbeeld voor stalen traptreden. Voor een meer huiselijke uitstraling kies je eiken treden. Ook glazen traptreden zijn mogelijk. En zo is er meer. De meest voorkomende materialen en opties zie je hier onder..

Genoeg keuze. De enige trap die we niet maken, is een standaard trap.

Nothing found.

Een blanke poedercoating, waardoor de kleur van het staal doorschemert maakt ons enthousiast. Maar ook bijvoorbeeld een zwarte coating met een fijn structuurtje blijft verbazen.

Nothing found.

Treden maken de trap. Naast staal, houden we ook van hout.

Nothing found.

Ook stalen balustrades stellen we graag helemaal naar wens met je samen, waarbij we ook denken aan veiligheid. De balustrades zijn toepasbaar langs een trap en/ of langs het trapgat.

Nothing found.

Een massieve strip, stalen koker of iets anders bijzonders. In elk geval sluit deze naadloos aan op de trap en de rest van het interieur.

Nothing found.

Hoe we het aanpakken

Stap 1: Een gesprek over uw wensen

Dit kan telefonisch, bij u thuis, maar bij voorkeur bij ons in de showroom/ de werkplaats. Dit gesprek is bedoeld om uw wensen te bespreken en om u aan de hand hiervan te informeren over de mogelijkheden. Aan het einde van dit gesprek komen we tot een definitieve offerte.

Stap 2: Afspraken maken

Als we voor jullie aan de slag mogen, maken we afspraken over het moment van inmeten en monteren. Dit doen we het liefst zo vroeg mogelijk, zodat wij de productietijd en montage tijdig kunnen inplannen. Tussen inmeten en monteren zit op deze manier vaak niet langer dan vijf weken.

Indien van toepassing en gewenst, hebben we in deze fase ook even contact met de aannemer.

Stap 3: Inmeten

Op het afgesproken moment komt de werkvoorbereider bij u inmeten. Op dit moment worden de details nog eens doorgenomen. Omdat alles op de millimeter moet kloppen, is het belangrijk dat de onderstaande zaken voor die tijd zijn geregeld.

  • De vloer, de wanden en de plafonds zijn volledig afgewerkt, of we weten de exacte dikte van bijvoorbeeld de afwerkvloer of het stucwerk. Het inmeten gebeurd dan op de millimeter nauwkeurig.
  • Voor het mooiste resultaat, zijn de muren kaarsrecht afgewerkt. Goed om dit even met de aannemer of stukadoor te bespreken.
  • Als u vloerverwarming heeft of krijgt, dan is het belangrijk dat we hiervan op de hoogte zijn.

Stap 4: Werkvoorbereiding

Wij gaan aan de slag met technische tekening. Als u dit wenst, ontvangt u deze tekening voor akkoord per mail.

Stap 5: Productie

Met volle enthousiasme en precisie wordt uw product door vakmensen met de hand vervaardigd in onze werkplaats in Amersfoort. Enkel de poedercoating besteden we uit. Als u het leuk vindt, bent u van harte welkom voor een kijkje in de keuken tijdens het productieproces!

Stap 6: Montage

En daar komt alles samen. Minimaal twee monteurs van Metaal-Art komen op de afgesproken datum bij u monteren.

Als alles gemonteerd en afgesteld is, maken we de boel weer schoon en vertrekken we als u helemaal tevreden bent.

Offerte op maat

Gebruik ons aanvraag formulier voor stalen deuren & kozijnen en we nemen binnen een werkdag contact met je op.

Contactgegevens

Waar wil je een offerte voor ontvangen?

Wat wij voor je kunnen maken

Nothing found.

Nothing found.